maniei.ir

یاد من باشد فردا حتما باور این را بکنم، که دگر فرصت نیست و بدانم که اگر دیر کنم ،مهلتی نیست مرا و بدانم که شبی خواهم رفت و شبی هست، که نیست، پس از آن فردایی

maniei.ir

یاد من باشد فردا حتما باور این را بکنم، که دگر فرصت نیست و بدانم که اگر دیر کنم ،مهلتی نیست مرا و بدانم که شبی خواهم رفت و شبی هست، که نیست، پس از آن فردایی

Logical Volume Manager در لینوکس

 

شما می‌توانید از  LVM(Logical Volume Manager)i در لینوکس برای ایجاد درایوهای مجازی استفاده کنید، و هنگامی که LVM به همراه RAID به کار برده شود افزونگی را فراهم می‌سازد.

Logical Volume Manager (LVM)i، ساز و کاری است برای ایجاد درایوهای مجازی بر روی درایوهای فیزیکی. این درایوهای مجازی (یا منطقی) سپس می‌توانند به شیوه‌های جالبی اداره شوند: آنها می‌توانند رشد یابند یا کوچک شوند، و می‌توانند بر روی بیش از یک دیسک فیزیکی گسترش یابند. یک LVM به خودی خود جالب است زیرا این امکان را به شما می‌دهد که تعدادی دیسک را به یک دیسک حجیم تبدیل کنید، اما صبر کنید چرا که وقتی RAID را نیز به این مجموعه بیافزایید قضیه جالب‌تر هم می‌شود.

استفاده از LVM به همراه یک سیستم RAID-1 ابزارهای بزرگی را با افزونگی فراهم می‌نماید. این مهم است زیرا اگر یک درایو در یک مجموعه LVM volume از بین برود، می‌تواند داده شما را در یک وضعیت نامناسب (یا کاملا از بین رفته) قرار دهد. استفاده از LVM علاوه بر RAID در واقع تفاوتی با استفاده از LVM بر روی یک دیسک فیزیکی ندارد؛ به جای افزودن volume های فیزیکی برای مجموعه LVM، شما ابزارهای md را می‌افزایید، با استفاده از /dev/md0 به جای /dev/hda1.

برای شروع، ایجاد یک مجموعه LVM از دیسک‌های فیزیکی کاملا آسان است. دستورات زیر شما را برای شروع کار راهنمایی می‌کنند. در اینجا فرض بر این است که شما از یک کرنل لینوکس جدید استفاده می‌کنید؛ LVM برای اغلب توزیع‌ها قابل دستیابی است.

# modprobe dm-mod
# vgscan
# fdisk /dev/hda

نخستین گام، پارتیشن‌بندی درایو است. اگر نمی‌خواهید مجبور نیستید کل درایو را به LVM اختصاص دهید. یک پارتیشن ایجاد کنید، مثلا hda1، و نوع 8e را به آن اختصاص دهید، که برای LVM لینوکس است. همین کار را برای دیسک دوم (فرض کنید hdb1) نیز انجام دهید. پس از آن، اجرا کنید:

# pvcreate /dev/hda1
# pvcreate /dev/hdb1

این دستورات، پارتیشن‌ها را برای LVM به منظور استفاده قابل دستیابی می‌نماید. گام بعدی، ایجاد گروه volume است:

# vgcreate data /dev/hda1 /dev/hdb1

این یک گروه volume به نام data ایجاد خواهد کرد و /dev/hda1 و /dev/hdb1 را به آن نسبت خواهد داد. اگر شما خواهان آن هستید که در آینده یک درایو سوم به این گروه بیافزایید، می‌توانید از vgextend data /dev/hdc1 استفاده نمایید. برای دستیابی به اطلاعات بر روی گروه volume خود، از vgdisplay و نام گروه volume استفاده کنید. برای اطلاعات موجود بر روی volume فیزیکی، pvdisplay را به کار ببرید. شما نیازمند آن هستید که از vgdisplay برای درک این مطلب که چگونه تعداد زیادی فضای فیزیکی برای استفاده قابل دستیابی است استفاده کنید. اینجا، ما همه آنها را به یک ابزار منطقی بزرگ نسبت خواهیم داد:

#vgdisplay data | grep "Total PE"
#lvcreate -l 10230 data -n files

 

تعداد فضاهای فیزیکی در دسترس 10230 است، و همگی به volume منطقی files نسبت داده شده‌‌اند. اکنون شما می‌توانید این volume را درست همانند هر دستگاه دیگری فرمت، اداره و mount کنید، به جز نام ابزار که /dev/data/files یا /dev/mapper/data-files خواهد بود:

# mke2fs -j /dev/data/files
# mkdir -p /srv/files
# mount /dev/data/files /srv/files

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد